• fallen log playground natural outdoor playspace fallen log playground natural outdoor playspace fallen log playground natural outdoor playspace
  • playground natural log fallen outdoor playspace playground natural log fallen outdoor playspace playground natural log fallen outdoor playspace
  • natural fallen log playspace playground natural fallen log playspace playground natural fallen log playspace playground
  • climbing natural playground log edging playspace climbing natural playground log edging playspace climbing natural playground log edging playspace
  • hill slide natural playground climbing hill slide natural playground climbing hill slide natural playground climbing
  • playground natural waterloo playscape outdoor playground natural waterloo playscape outdoor playground natural waterloo playscape outdoor
  • playground natural empire logs wood playground natural empire logs wood playground natural empire logs wood
  • natural playground play posts discovery table outdoor natural playground play posts discovery table outdoor natural playground play posts discovery table outdoor
  • outdoor kitchen natural playground outdoor kitchen natural playground outdoor kitchen natural playground

Empire P.S.

Client: Empire P.S.
Location: Waterloo, Ontario
Construction Budget: $50,000-$100,000
Completion Date: 2016

 

 

 

 

The playground at Empire P.S. in Waterloo, Ontario, features a natural play space geared toward younger students with many different elements for the children to enjoy.  The hill slide, play posts and log climber encourage active play and physical discovery while also providing a sensory and tactile experience with natural materials. The discovery table, chalkboard and sand play area add lots of options for students to put their creativity into practice. Pockets of seating throughout the site offer places and spaces to hang out and relax, and the play deck can be transformed into a stage, a ship, a house – or whatever your imagination might call for at the time. Ample planting and trees have been incorporated into the design, giving shade and inviting the kids to interact with nature.