• Calgary Mills Park wood playground Calgary Mills Park wood playground Calgary Mills Park wood playground
  • Calgary natural playground swings tower Calgary natural playground swings tower Calgary natural playground swings tower
  • Mills Park Calgary natural playground tower wood swings Mills Park Calgary natural playground tower wood swings Mills Park Calgary natural playground tower wood swings
  • Mills Park Calgary playground water tower Mills Park Calgary playground water tower Mills Park Calgary playground water tower
  • Calgary natural playground wood climber Calgary natural playground wood climber Calgary natural playground wood climber
  • Alberta natural playground log climber Alberta natural playground log climber Alberta natural playground log climber
  • Alberta natural playground log play posts steppers Alberta natural playground log play posts steppers Alberta natural playground log play posts steppers
  • Mills Park Calgary natural play log challenge Mills Park Calgary natural play log challenge Mills Park Calgary natural play log challenge
  • Mills Parks Calgary natural playground Mills Parks Calgary natural playground Mills Parks Calgary natural playground
  • Mills Park playground natural logs Mills Park playground natural logs Mills Park playground natural logs

Mills Park

Client: City of Calgary
Collaboration: Ground CubedWilco Contractors SW 
Location: Calgary, Alberta
Construction Budget: $100,000 – $250,000
Completion Date: Fall 2017

The natural playground at Mills Park in Calgary, Alberta packs high play value into a modest area that caters to children of all ages and abilities. The Albertan ranch-themed playground includes a water tower as the defining feature of the space. The extensive use of natural logs reiterates the farming aesthetic. A low log climber is reminiscent of clearing land for agricultural purposes. The adjacent child care area includes a log palisade wall that allows for a small slide accessible by log steppers. The pop of brilliant red colour on the water tower and the palisade wall is a welcome introduction to the space and compliments the nearby condo building.