• emmanuel at brighton playground emmanuel at brighton playground emmanuel at brighton playground
  • Emmanuel at Brighton Child Care Centre Emmanuel at Brighton Child Care Centre Emmanuel at Brighton Child Care Centre
  • 5 5 5
  • Emmanuel at Brighton Child Care Centre Emmanuel at Brighton Child Care Centre Emmanuel at Brighton Child Care Centre
  • Emmanuel at Brighton Child Care Centre Emmanuel at Brighton Child Care Centre Emmanuel at Brighton Child Care Centre
  • daycare playground ontario daycare playground ontario daycare playground ontario
  • Emmanuel at Brighton Child Care Centre Emmanuel at Brighton Child Care Centre Emmanuel at Brighton Child Care Centre
  • emmanuel at brighton emmanuel at brighton emmanuel at brighton
  • Emmanuel at Brighton Child Care Centre Emmanuel at Brighton Child Care Centre Emmanuel at Brighton Child Care Centre
  • natural playground earthscape natural playground earthscape natural playground earthscape

Emmanuel at Brighton Child Care Centre

Client: Emmanuel At Brighton Child Care Center
Collaboration: Evergreen
Location: Waterloo, Ontario
Construction Budget: $50,000-$100,000
Completion Date: 2012

This well shaded preschool space offers an ideal outdoor play experience: the tree hut inspires imaginative play; a music center encourages tuneful experimentation; garden boxes reveal how vegetables and flowers grow; and a log amphitheater hosts plays and puppet shows. The most popular feature is the three-tiered water play station that attracts children to dig, craft waterways, make dams and configure sand empires …just like being at a beach! The walkway connecting all the features invites fanciful journeys or creative chalk art. The gardened hill slide, dry-bed bridge, and wavy-bridge encourage little ones to run, slide, jump, and be active.