• Bethany Hope Centre Bethany Hope Centre Bethany Hope Centre
  • Bethany Hope Centre Bethany Hope Centre Bethany Hope Centre
  • Bethany Hope Centre Bethany Hope Centre Bethany Hope Centre
  • Bethany Hope Centre Bethany Hope Centre Bethany Hope Centre
  • Bethany Hope Centre Bethany Hope Centre Bethany Hope Centre
  • Bethany Hope Centre Bethany Hope Centre Bethany Hope Centre
  • Bethany Hope Centre Bethany Hope Centre Bethany Hope Centre
  • Bethany Hope Centre Bethany Hope Centre Bethany Hope Centre
  • Bethany Hope Centre Bethany Hope Centre Bethany Hope Centre
  • Bethany Hope Centre Bethany Hope Centre Bethany Hope Centre
  • Bethany Hope Centre Bethany Hope Centre Bethany Hope Centre
  • Bethany Hope Centre Bethany Hope Centre Bethany Hope Centre

Bethany Hope Centre

Client: Bethany Hope Salvation Army
Location: Ottawa, Ontario
Completion Date: 2013
Construction Budget: $50,000-$100,000

This playground was designed for a young parents’ program. The goal was to provide a fun and safe naturalized play environment for children. It uses a combination of recycled, natural, and purchased materials arranged to provide ample opportunity for the development and interaction of children and their families.  The play area is defined by a perimeter tricycle track and includes a water feature, a music station, climbable structures and a hill slide sculpted by recycled tires.  The play sculptures offer multiple degrees of challenge to climbers who want to creatively invent play stories.  A garden of trees and plants buffers the playground from a busy nearby intersection.