• Havergal College Havergal College Havergal College
  • Havergal College Havergal College Havergal College
  • Havergal College Havergal College Havergal College
  • Havergal College Havergal College Havergal College

Havergal College

Client: Havergal College
Collaboration: Earthartist
Location: Toronto, Canada
Completion Date: 2014
Image Credit: Earthartist

A barren, sloped school yard is transformed into an inviting outdoor learning environment. Working in collaboration with Earthartist Landscape Architecture; trees, land sculpting, and armour stone seating provide a classroom amphitheater that will mature into a woodland-like environment. Authorization from Urban Forestry and TRCA allowed for a dried up stream bed to be brought back to life, beckoning students to come and experience natural habitat in action. Extensive walkways, a bridge-way over the stream, and an intriguing labyrinth all work together to invite students to come and enjoy the outdoors.