• teepee natural playground structure teepee natural playground structure teepee natural playground structure
  • teepee climbing structure natural playground teepee climbing structure natural playground teepee climbing structure natural playground
  • natural playground climbing wall natural playground climbing wall natural playground climbing wall
  • climbing wall playground natural climbing wall playground natural climbing wall playground natural
  • natural playground climbing net natural playground climbing net natural playground climbing net
  • hanging bars natural playground hanging bars natural playground hanging bars natural playground
  • steppers climbing log jam steppers climbing log jam steppers climbing log jam

Avon P.S. Playground

Client: Avon P.S.
Collaboration: The Rotary Club of Stratford, The David and Glen Blackburn Memorial Fund,
Brian Johnson Engineering ConsultantsTD Friends of the EnvironmentAvon Maitland District School Board, AMDSB Community Use of Schools, Royal Bank of CanadaAvon P.S. Parent Community and PTG
Location: Stratford, Ontario
Construction Budget: $100,000 – $250,000
Completion Date: 2017

Avon Public School in Stratford, Ontario, the home of the Stratford Festival, received help from many community organizations to build a dream playground for its students.  The school playground design includes a wide range of features, from a timber tower to an outdoor amphitheatre in the spirit of Stratford theatre as well as a log jam™, hill slide and play hut for the youngest students.

The full site design includes large expanses of no-mow zones where the lawn mower will stay away to allow for a wildflower garden to flourish.  Crawl tunnels, sand play opportunities and climbing features round out the playscape’s opportunities for imaginative and diverse play at this large school site.