• Washington Park Washington Park Washington Park
  • Washington Park Washington Park Washington Park
  • Washington Park Washington Park Washington Park
  • Washington Park Washington Park Washington Park
  • Washington Park Washington Park Washington Park
  • Washington Park Washington Park Washington Park
  • Washington Park Washington Park Washington Park
  • Washington Park Washington Park Washington Park
  • Washington Park Washington Park Washington Park
  • Washington Park Washington Park Washington Park
  • Washington Park Washington Park Washington Park
  • Washington Park Washington Park Washington Park
  • Washington Park Washington Park Washington Park
  • Washington Park Washington Park Washington Park
  • Washington Park Washington Park Washington Park
  • Washington Park Washington Park Washington Park
  • Washington Park Washington Park Washington Park
  • Washington Park Washington Park Washington Park
  • Washington Park Washington Park Washington Park
  • Washington Park Washington Park Washington Park
  • Washington Park Washington Park Washington Park
  • Washington Park Washington Park Washington Park
  • Washington Park Washington Park Washington Park
  • Washington Park Washington Park Washington Park

Washington Park

Client: City of Denver
Collaboration: Stream Design 
Location: Denver, CO
Completion Date: 2018
Construction Budget: $250,000 – $500,000

Washington Park is a treasured urban green space south of downtown Denver that is sometimes compared to Central Park in New York City.  Mature trees surround the new destination playground, collaboratively designed with Stream Design to offer adventurous natural play. A pair of tree house forts connected by a rope bridge lets kids imagine they are climbing through a forest. The log jam climber invites older children to climb and challenge themselves to test their boundaries up to a height of 9 feet.

The junior play zone features larger-than-life ladybug and bumblebee playable sculptures found among leaves and blades of grass. Kids can crawl around and inside the ladybug sculpture and through a tunnel in the body of the bumblebee. The sculptures are connected by stump steppers, post-and-rope balancing logs, and tilted flower and leaf decks that create multiple circulation paths around and through the junior play zone.