• Blue Mountain Village Blue Mountain Village Blue Mountain Village
  • Blue Mountain Village Blue Mountain Village Blue Mountain Village
  • Blue Mountain Village Blue Mountain Village Blue Mountain Village
  • Blue Mountain Village Blue Mountain Village Blue Mountain Village
  • Blue Mountain Village Blue Mountain Village Blue Mountain Village
  • Blue Mountain Village Blue Mountain Village Blue Mountain Village
  • Blue Mountain Village Blue Mountain Village Blue Mountain Village
  • Blue Mountain Village Blue Mountain Village Blue Mountain Village
  • Blue Mountain Village Blue Mountain Village Blue Mountain Village
  • Blue Mountain Village Blue Mountain Village Blue Mountain Village
  • Blue Mountain Village Blue Mountain Village Blue Mountain Village

Blue Mountain Village

Client: Blue Mountain Village Association
Collaboration: N/A
Location: Collingwood
Completion Date: Summer 2016
Construction Budget: $100,000 – $250,000

 

Entering into the Blue Mountain Village playground, a hand-carved Robinia ski sculpture signals the entrance to the playground and connecting this summer space to Blue Mountain’s winter culture and providing a cool new landmark on the site. In the initial meeting with the client, an active and creative play space was envisioned as an addition to the village daycare. The design features play elements for junior and senior daycare children. At first glance is the senior log climber, which creates a fun and challenging experience. To the west of the playground is the colourful junior timber climber and an extra wide slide. Kids can climb up the timber climber, slide down two or three times down the slide or use the gentle grassy slope at the back. A sand play area at the back offers sensory play under the deciduous shade trees.

Connected by an asphalt pathway, the amphitheater is located just east of the Blue Mountain Village resort. Two tiers of boulder seating form the amphitheater, overlooking Mill Pond. An armour stone staircase ascends between the tiers of seating, and interlock pavers form the space at the top and bottom of the amphitheater.