• natural playground robinia log structure equipment nets shade sails pip rubber surfacing boston natural playground robinia log structure equipment nets shade sails pip rubber surfacing boston natural playground robinia log structure equipment nets shade sails pip rubber surfacing boston
  • boston childrens wharf natural playground log jam climber rubber surfacing boston childrens wharf natural playground log jam climber rubber surfacing boston childrens wharf natural playground log jam climber rubber surfacing
  • Martin’s Park at the Smith Family Waterfront Martin’s Park at the Smith Family Waterfront Martin’s Park at the Smith Family Waterfront
  • boston massachusetts childrens wharf natural log robinia playground climber boston massachusetts childrens wharf natural log robinia playground climber boston massachusetts childrens wharf natural log robinia playground climber
  • boston childrens wharf natural robinia log climber climbing holds nets accessible play boston childrens wharf natural robinia log climber climbing holds nets accessible play boston childrens wharf natural robinia log climber climbing holds nets accessible play

Martin’s Park at the Smith Family Waterfront

Client: City of Boston
Collaboration: Michael Van Valkenburgh Associates, Inc.
Location: Boston, Massachusettes
Completion Date
: Spring 2019

Martin’s Park at the Smith Family Waterfront, adjacent to the Boston Children’s Museum honours the youngest victim of the Boston Marathon bombings, Martin Richard.  The unique outdoor play space offers opportunities for children of all ages and abilities.  It was designed to include natural materials including plants, stone and wood to connect children to nature.

Earthscape designed a timber maze for the playscape that contributes to the overall maritime theme of the playground.  The logs are reminiscent of pier posts commonly found along the waterfront that have been washed away by the ocean waves.  A low climbing net allows children of all abilities to interact with the play structure and a V-shaped opening was designed to allow room for a wheelchair to pass through and under the structure.